Herfstwandeling

De voorbije jaren onderging het bekende natuurdomein Eksterheide en het gebied rondom de Duivelskuil een grondige gedaanteverandering (zie ook ons artikel hierover in het contactblad 168, maart 2022, p. 7-8). De bedoeling is het oorspronkelijke duinen- en heidelandschap stap voor stap in ere te herstellen. Daartoe werden vanaf 2016 de eentonige productiebossen geleidelijk aan omgevormd tot meer inheemse bossen. Met succes, want heel wat bedreigde diersoorten voelen zich hier intussen opnieuw thuis.

Op zondag 20 oktober van 13.30 tot 17 uur krijgen alle natuurliefhebbers de kans om deel te nemen aan onze herfstwandeling in dit unieke natuurgebied. De leiding is in handen van de ervaren natuurgids Luc Van Assche, boswachter voor de regio Taxandria van het Agentschap Natuur en Bos en nauw betrokken bij de ingrijpende werkzaamheden op dit domein in de voorbije jaren.

Trek je wandelschoenen aan en kom op zondag 20 oktober mee genieten van een leerrijke natuurwandeling. Afspraak aan de ingang van het domein op de hoek van de Oostmalseweg en de Klampovenstraat (dicht bij de Duivelskuil) om 13.30 uur. In geval van regenweer is aangepast schoeisel sterk aan te raden. Deelname aan deze wandeling is gratis en nadien wordt u nog een drankje aangeboden door De Vlierbes.

Meer informatie over het natuurdomein vindt u op www. natuurenbos.be/eksterheide