De stamboom van de familie Goos vertoont takken zowel in de Kempen als in West-Vlaanderen, onder meer in Beerse en Wervik. Filip Goos en zijn echtgenote Mathildis Aerts, de grootouders van Johnny Goos, woonden in de jaren 20 van de vorige eeuw aan de huidige Vossenbrugstraat 1 in Beerse. Zij emigreerden in 1925 naar Wervik, waar al twee zussen van Mathildis woonden. De zussen waren getrouwd met twee soldaten uit Wervik, die zij in 1918-1919 in Antwerpen hadden leren kennen.
Filip Goos werd ontslagen op een steenbakkerij in Beerse, omdat hij een medearbeider verdedigde die door zijn baas of de meestergast was gesanctioneerd. Filip wou daarop in West-Vlaanderen zijn geluk gaan beproeven en trok in 1925 samen met zijn vrouw Mathildis naar Wervik. Zij hadden toen al vijf kinderen tussen 16 en 1 jaar, allen in Beerse geboren. Veel geluk kende het echtpaar evenwel niet. In 1926 overleed Mathildis op 43-jarige leeftijd en tien jaar later overleed Filip, nauwelijks 56 jaar oud.
De oudste zoon, Karel Goos (1909-1986), leerde weven en vond werk in de textielfabrieken in het noorden van Frankrijk. Hij trouwde met Emilie Seys. Hun zoon, Johnny Goos, werd in Wervik geboren in 1942 in volle oorlogstijd. Hij werkte als bediende bij de socialistische mutualiteit Bond Moyson. Hij had een mooie croonerstem en werd onder de naam Johnny Moreno een vaste waarde in diverse orkesten in Noord Frankrijk. Hij trouwde in 1964 met Rita Durnez en kreeg twee kinderen, Mylène en Claudia.
In 1976 begon Johnny Goos aan zijn politieke carrière. Van 1987 tot 1994 was hij provincieraadslid voor West-Vlaanderen en van 1994 tot 1999 volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. In 2000 werd hij met een hoog aantal voorkeurstemmen verkozen tot burgemeester van Wervik. Die functie oefende hij uit van 2001 tot 2013.
In 2002 maakte De Vlierbes nader kennis met Wervik en de familie Goos. Daniël Goos, auteur van een boek over zijn familiegeschiedenis en neef van burgemeester Johnny, stuurde ons het verhaal over de emigratie van zijn voorouders, dat wij publiceerden in ons driemaandelijks contactblad nr. 89, p. 3-4. Juliette Van Ermengem, die toen jaarlijks voor ons een voorjaarsreis organiseerde, werkte een programma uit met een bezoek aan het vlas-, kant- en linnenmuseum in Kortrijk in de voormiddag en aan het tabaksmuseum in Wervik in de namiddag. We noteerden niet minder dan 62 inschrijvingen, zodat we verplicht waren een dubbeldekbus in te leggen. In Wervik werden we in het museumcafé ‘In den Grooten Moriaen’ ontvangen door Johnny en Daniël Goos. Daniël schonk ons zijn boek Nacomelinghen van Joannes Goos uit Giel (2002) en De Vlierbes bedankte de beide gastheren met het Fotoboek Beerse-Vlimmeren (1991) en een fles Beers Vlierke.